EL DESTINO DE JUPITER

Título original

Jupiter Ascending

Director

Andy Wachowski, Lana Wachowski, Hermanos Wachowski

Guión

Andy Wachowski, Lana Wachowski, Hermanos Wachowski

Reparto

Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne, Sean Bean, Doona Bae, Douglas Booth, Vanessa Kirby, Jo Osmond, Christina Cole, Spencer Wilding

Sinopsis

Jupiter Jones nació bajo el cielo de la noche, y las señales apuntaban a que estaba llamada a grandes cosas. Aunque sigue soñando con las estrellas, su vida se reduce a la dura realidad de su trabajo como limpiadora de casas y a un sinfín de rupturas problemáticas. Y no es consciente del destino que la está aguardando hasta que Caine, un ex militar genéticamente modificado, llega a la Tierra para encontrarla; la razón es que Júpiter forma parte de una cadena genética extraordinaria que podría alterar el equilibrio de todo el Univ

 

 

 

Avans de començar vull deixar clar que jo no soc gens aficcionat a aquest  tipus de films de ciencia-ficció q anteposan els efectes especials per devant de altres consideracións. Així que es posible que algú pensi que no soc del tot imparcial en el comentari d`aquest film. De totes formes he de dir que a mi m`agradan els films de ciencia ficció, però sempre que aquests estiguin construits amb uns guions fluids, raonables, inteligibles, amb un discurs a l`abast de tutóm, una narració lógica i humana, en la que els efectes specials estiguin en funció d`una historia, en la que poguém entendre aquests efectes dintre de la evolució científica en  desenvolupament de la humanitat, i aquests efectes estiguin justificats dintre de l`argument.  O sigui que, m`agrada que els impossibles encaixin cinematograficament. Perque consider que es lo validament exigible a un bon guió de cine per que es es pugui convertir en una estimable pel.lícule.

Aquí, a “El destino de Júpiter” no sempre están justificats però crean acció, ritme, tensió i, també, una certa bogeria en quant a exposar hipótesi en el joc de fer futurología que, sobre tot si es incomprensible, però es clar que en el camp de la ciencia ficció tanta confusió científica deixa ambadalits a una part del públic, sobre tot a un públic jove.

En qualsevol cas no es una pel.licule menyspreable. T` ho pases bé  en alguns moments i vol ser trascendents en altres. Mila Kunis i la resta de actors están fantastics i la recreació de ambients molt encertats, tot i que ofereixen moltes dubtes la combinació de espais i temps i fan inverosimils les arrels i funció  doble d`algún personatge. Es clar que la intencionalitat i servei de la pel.lícule es un altre i aquesta, l`espectacularitat i acció sí que està justificada.

 

PepeMéndez