[breaking_news_ticker id=»1″ title=»Breaking News» bgcolor=»#222″ tbgcolor=»#333″ show_posts=»5″ tickerspeed=»600″]

 

 

 

L A SAL DE LA TIERRA

Pel.lícula dirigida pel director alemán Win Wenders i Juliano Ribero Salgado

 

Desde els començament dels anys setanta el fotógraf brasiler SEBASTIAN SALGADO ha recorregut els cinc continents, capturant imatges sobre alguns del gran desastres produits per la humanitat, aixó vol dir, per la má i la voluntat de l`homo.

A través de la seva cámara ens ha mostrat les miseries, els patiments terribles de persones i de pobles sensers a punt de extinguir-se, mentres que els països més rics no feien res per evitar-ho, i moltes vegades, semble que cap- girin la mirada a una banda per no implicar-se i tractar de evitar els desastres. Pero les imatges de Salgado quedan com a document inquestionable, profundes, algunes esgarrifoses, penetrants, i  totes plenas de conciencia i convulsa humanitat: la vida i la mort, l`ambició, la fredor depredadora que hi ha dintra de cada homo, però també, la impresionant bellesa que ens mostra la natura verge amb els seus inmensos paisatges, a on descubrim, una fauna i flora salvatge en el marc deun projecta fotógraf giganti sobre la repoblació de zonas verges de part  de la amazonía, que pretend, mostrar al mon la bellesa i saviesa del principi de la vida al nostre planeta.

Aquesta pel-lícule es una magnífica mirada al fons mateix del comportament social del essers humàns. Un repàs per l`evolució, des del punt de vista psicológic, antropológic i etnográfic.

Tant a través de la intel.ligent distribució de segments temàtics en el montatge, que ens insinúa sense que ens ho digui, ens fa reflexionar de com, a través del nostre comportament i els nostres actes, podém influir en l`entorn,  i aquest comportament pot servir; per afavorir la evolució de la natura i que ens ajudi a ben viure, –ja que formam part inseparable d`ella- o a destruir-la, o sigui, posar-la en contre de nosaltres mateixos. Reflexió que ens fa pensar en posar en pràctica plans racionals, per evitar el desastre total de elló que, ara, entenem com la vida humana sobre aquest maravillós planeta blau.

 

Pepe Mendez