La verdad

Truth

2015

121 min.

Estados Unidos

James Vanderbilt

James Vanderbilt (Memorias: Mary Mapes)

 

Reparto

Cate BlanchettRobert RedfordTopher GraceElisabeth MossDennis Quaid,Bruce GreenwoodJohn Benjamin HickeyMartin SacksNicholas HopeAaron GlenaneSteve BastoniLewis Fitz-GeraldChristopher StolleryElizabeth SaundersAndrew Fritz

Productora

Género

Drama | Basado en hechos realesPeriodismoTelevisión

 

Properes les eleccions del 2004 a EEUU, el País es trova inmers en la guerra  contra Irak i Agfanistan. Molta gent creu que Georg W.Bush tornarà a ser reelegit president. La aquests moments la productora de noticies CBS, Mary Mapes i el seu soci, el presentador Dan Rather descubreixen una historia relacionada amb el candidat, Bush, que podría canviar el resultat de les eleccions: George Bush había recorregut a tot tipus de influencias oficials per evitar anar com a pilot a la guerra de Vietnam. La emisió d`aquest programa especial amb tot tipus de declaración dels implicats crea una tormenta informativa i una forta lluita del presentador i la periodista per demostrar la veritat de la noticia i defensar els seus valors per demunt del interessos polítics i economics que se amaguen darrera de les grans empreses de comunicació.   Estreno en USA y España: octubre 2015.

Preestreno: Festival de Toronto 2015.

___________________________________________________

 

 

Comentari Crític:

“La verdad” la primera película de James Vanderbilt, es una especie de triller periodistic que recorda molt  a “Todos los hombre del presidente” a on dos periodistas investigan el cas Watergate i obligan a dimitir a Nixon. En aquell cas van tenir éxit, cosa que no passa amb els personatges reals, Dan Rader i Mary Mapes, que van investigar el cas Bush i que, concretament a ella la van despatxar i no ha tornat a treballar mai més al peridisme, tot i que, sobre aquelles experiencies va escriura un llibre en el qual es basa aquesta pel.lícule.

La historia està ben contada, ben representada per aquest dos mestres de la interpretació com son ara Robert Redford i  Cate Blanchett, sobre tot, destaca aquesta última amb el seu personatge que condueix com si fos real i sobre el qual descansa tot el pes film, i sap  trasmetre en tot moment la seva angoixa o la seva alegría –segons vagin les coses- i, narrativament porta un ritme creixent de intriga, adequat a la importancia del que pot influir en aquell moments politicament en la opinió pública dels EEUU una revelació tan negativa i poc patriótica sobre G. Bush.

Vanderbilt ha realitzat un film correcte, que ens interessa perque te un valor históric, està ben escrit i els personatges son creibles, tant, que algunes caracteritzacions semblen personatges reals de documental, però l`hi manquen tocs de sorpresa per descol.locar al públic i fer creixer la tensió que es mastega algunes vegades. Aquesta es la seva primera pel.lícule i sembla que promet, es un treball molt aceptable. Però una mica lait per el que se intueix de la veritable realitat.

Pepe Méndez